Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Zoon politicus Sint Maarten pleegt zelfmoord

Datum : 31/05/2014
Land : Sint Maarten

Zoon politicus Sint Maarten pleegt zelfmoord

Het ongeluk dat op woensdagmorgen op Sint Maarten het leven kostte aan Curtis Heyliger, zoon van United People's Party (UP) leider Theo Heyliger en Debbie Zwanikken, blijkt een zelfmoordactie te zijn geweest. De politie sprak in een persbericht van een situatie waarbij de 22-jarige bestuurder de macht over het stuur zou zijn verloren. Familieleden hebben echter bevestigd dat Curtis Heyliger, die bij zijn grootmoeder woonde, voor zijn laatste autorit een foto van kort na zijn geboorte op een tafeltje had gezet en hierbij een kaarsje had aangestoken.

Op de weg waar de jongeman zijn auto door een muurtje boorde, zijn geen sporen aanwezig die wijzen op een plotselinge koerswijziging van het voertuig. Ook zijn geen remsporen zichtbaar. Dit wijst erop dat de bestuurder willens en wetens op zijn doel is afgereden.

“Dit was een bewuste actie”, bevestigt de diepbedroefde stiefvader van het slachtoffer, advocaat Roeland Zwanikken. Hij vindt dat de waarheid over de situatie gepubliceerd dient te worden. Volgens de moeder van Curtis was hij manisch-depressief en nam hij geen medicijnen om dit onder controle te houden.

Tientallen condoleances overstroomden de Facebook-pagina van parlementariër en leider van de UP, nadat bekend werd dat zijn 22-jarige zoon Curtis bij een eenzijdig verkeersongeluk om het leven is gekomen.

Bron : Amigoe, Caribisch Netwerk
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug