Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Onderzoek & Wetenschap

Zorgen om toename nierpatiënten in Suriname

Datum : 06/06/2011
Land : Suriname

Zorgen om toename nierpatiënten in Suriname

De laatste tijd is er een grote toename van het aantal nierpatieneten waarneembaar in Suriname. Het Nationaal Nierdialyse Centrum (NNC) in Paramaribo kan de toestroom van patiënten niet aan. Er worden matregelen genomen om het aantal patiënten dat terecht kan in het NNC te vergroten.

De stijging in het aantal patiënten met nierfalen komt vooral door diabetes en hoge bloeddruk. Deze ziektes worden veroorzaakt door een ongezonde levensstijl. De manager maakt zich vooral zorgen omdat de patiënten die zich melden in het NNC steeds jonger worden. Velen daarvan zijn al in het eindstadium van de ziekte.

Volgens de manager van het NNC zou er daarom ook meer aandacht moeten komen voor het promoten van een gezonde levensstijl om zo het aantal patiënten in de toekomst te verminderen. Goede voorlichting is volgens hem cruciaal om de huidige levenswijze van mensen te kunnen veranderen.

Bron : Waterkant
Bookmark and Share


Terug