Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Zorgverzekeraars betrokken bij fraude

Datum : 18/07/2011
Land : Colombia

Zorgverzekeraars betrokken bij fraude

In Colombia heeft, na de Kerk en de Ombudsman, nu ook de regering officieel gereageerd op de bedroevende situatie in de openbare gezondheidszorg. De crisis in de openbare gezondheidszorg is veroorzaakt door private zorgverzekeraars die jarenlang fondsen hebben misbruikt. Tientallen ziekenhuizen door het hele land hebben hun deuren moeten sluiten of personeel op non-actief gezet omdat de malafide zorgverzekeraars niet meer over geld beschikken om de salarissen van het personeel te kunnen betalen. Afgelopen weekeinde gingen in tal van steden opnieuw mensen de straat op om te protesteren tegen de torenhoge schulden die zorgverzekeraars hebben openstaan bij ziekenhuizen.

 

Bij monde van vice-president Angelino Garzón liet de overheid weten dat vanaf nu hard zal worden opgetreden tegen zorgverzekeraars “die het recht op gezondheid niet respecteren. Levert een onderzoek negatief resultaat, dan kijken we of we de onderneming in kwestie kunnen nationaliseren.”  

 

In een afgelopen week verschenen interview in weekblad Semana verklaarde vice-president Angelino Garzón dat de verantwoordelijken voor de neergang van de publieke zorg in wezen niet veel verschillen van de actoren in het gewapend conflict. “Eigenlijk heb ik meer respect voor een gewapende opstandeling die zijn eigen leven in de waagschaal legt, dan voor die heren die, dankzij andermans geld, mooi weer spelen in hun besloten clubjes.”

Bron : El Tiempo, Semana
Bookmark and Share


Terug