Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Zuid-Amerika en Arabische landen werken samen aan hernieuwbare energie

Datum : 16/01/2013

Zuid-Amerika en Arabische landen werken samen aan hernieuwbare energie

Tijdens een bijeenkomst van ministers van Energie uit Zuid-Amerika en Arabische landen in Abu Dabi wezen de Zuid-Amerikanen vandaag op de “grote mogelijkheden” tot samenwerking tussen de twee regio’s op het gebied van hernieuwbare energie. 

De Chileense minster van Energie, Jorge Bunster, onderstreepte dat “het niet ging om gesprekken tussen landen, maar tussen regio’s, wat betreft de enorme kansen van samenwerking.” Ramón Méndez, de nationale directeur van energie van Uruguay, zei dat de regio er klaar voor was om de betrekkingen met de Arabische wereld uit te breiden”. Hij voegde eraan toe dat zijn land bereid was om ervaring op dit terrein met Arabische landen te delen. Méndez legde uit dat er in Uruguay geen overheidssubsidie voor energie bestaat, waardoor consumenten de gehele kosten moeten betalen. 

De vergadering van de energieministers van beide regio’s, ASPA, was deel van de ‘Week van de Duurzaamheid’ in Abu Dabi. Doel was een dialoog te starten over milieu, met voorstellen te komen voor oplossingen met hernieuwbare energie en te spreken over de uitdagingen die de schaarste aan water vormt. 

Bron : BBC Mundo
Bookmark and Share


Terug