Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Zuid-Amerikaanse Paralympische Spelen van start

Datum : 25/03/2014
Land : Chili

Zuid-Amerikaanse Paralympische Spelen van start

Delegaties uit acht Zuid-Amerikaanse landen zijn al in Chili geland om deel te nemen aan de eerste Zuid-Amerikaanse Paralympische Spelen die vandaag beginnen in de hoofdstad Santiago. De officiële opening vindt morgen plaats, maar de rolstoelbasketbal wedstrijden voor mannen beginnen al vandaag met de beste spelers uit het continent. Er is al hard getraind om zoveel mogelijk gouden medailles te kunnen pakken.

Meer dan 600 sporters uit verschillende disciplines doen mee aan de eerste versie van de Zuid-Amerikaanse Paralympische Spelen. De spelen worden gehouden vanaf woensdag 26 tot en met zondag 30 maart. Acht landen nemen deel aan de competitie: Argentinië, Ecuador, Brazilië, Peru, Colombia, Venezuela, Uruguay en Chili. De sporters zijn al aan het opwarmen op het terrein van het Estadio Nacional in Santiago, waar een aantal disciplines van de competitie plaats zullen vinden en de verschillende sporten zijn: zwemmen, rolstoeltennis, rolstoelbasketbal, atletiek, gewichtheffen, pingpong en jeu de boules. 

Bron : Magallanes Deportes
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug