Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Zware sancties voor eigenaar afkickkliniek Lima

Datum : 30/01/2012
Land : Peru

Zware sancties voor eigenaar afkickkliniek Lima

De Peruaanse minister van Volksgezondheid, Alberto Tejada, heeft zondag de overlevenden bezocht van een brand in een afkickkliniek in Lima. Hij beloofde hen hard op te treden tegen behandelinginstituties die zich niet aan wettelijke regels houden.

Zaterdagavond brak er een brand uit in het centrum Christ is Love in Lima waarbij zevenentwintig mensen om het leven kwamen en vele anderen gewond raakten. “Je kunt wel toezicht houden op degenen die officieel om toestemming vragen om een afkickkliniek te beginnen, maar het is moeilijk om toezicht te houden op degenen die zich verbergen voor de autoriteiten”, zei Tejada.

De minister zei in een ziekenhuis dat degene die verantwoordelijk is voor Christ is Love zware sancties zal worden opgelegd. De organisatie opereerde “buiten de wet”. Tejada zei niet welke wetten de kliniek overtrad.

Chef van de brandweer Antonio Zavala zou hebben beweerd dat er ongeveer veertig mensen verbleven in een kleine ruimte met maar één uitgang die met een ketting was vergrendeld. De metalen deur forceren was de grootste uitdaging tijdens de redpoging. De slachtoffers waren opgesloten in het gebouw en zijn gestikt, zei Zavala.

De oorzaak van de brand wordt onderzocht. Getuigen zouden hebben aangegeven dat een matras in brand werd gestoken tijdens een opstootje in het gebouw.

Bron : CNN
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug