Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Zwerfhond levert korting op

Datum : 15/08/2011
Land : Mexico

Zwerfhond levert korting op

In Mexico heeft de wijze waarop een burgermeester het aantal zwerfhonden in zijn gemeente wil terugdringen, de woede opgewekt van diverse dierenbeschermingorganisaties. Iedere burger die op het stadhuis van San Luís Río Colorado in de deelstaat Sonora een straathond aflevert, ontvangt van burgervader Manuel Arredondo een kortingsbon ter waarde van elf euro voor water- of grondverbruik. Dit jaar hebben ruim 17.000 burgers gebruik gemaakt van deze regeling.

Dierenbeschermingsorganisaties zeggen dat er meer “beschaafde” manieren zijn om het aantal straathonden terug te dringen. Fabiola Saldívar, woordvoerder van een dierenbeschermingorganisatie, ziet meer nut in sterilisatie- en adopteer-een-hond-programma’s.

Arredondo kan zich niet vinden in kritiek op zijn beleid: “Voor de autoriteiten komt de volksgezondheid op de eerste plaats. Geschat wordt dat in onze gemeente 70.000 honden rondzwerven, ze bijten en bovendien verspreiden ze ziektes als schurft. De enige oplossing is afmaken.”

Bron : Proceso
Bookmark and Share


Terug