Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Over La Chispa

La Chispa is een journalistiek platform over Latijns Amerika. Het Spaanse woord chispa betekent onder meer vonk, geestig, dronken, scherpzinnig en kan in de zinsnede ‘echar chispas’ ook woedend betekenen. Begin 2014 verscheen ons laatste papieren nummer. Online staat La Chispa echter nog steeds garant voor dezelfde journalistieke en betrokken informatie over Latijns Amerika.

La Chispa bestaat uit 2 digitale kanalen:

Website

Op onze website kunt u terecht voor actuele nieuwsberichten, achtergrondartikelen, tips, recensies en columns. Met grotere frequentie dan in print mogelijk was, bieden we onze lezers hier nieuws, achtergrond en opinie.

Nieuwsbrief

Eens per maand versturen wij een nieuwsbrief waarin het laatste nieuws staat over La Chispa en Latijns Amerika. Ook zijn hierin regelmatig leuke lezersacties te vinden.

De redactie van La Chispa werkt geheel op vrijwillige basis. Toch is voor onderhoud van de website, de community en onkosten van de medewerkers een financiële basis nodig. Om u dit digitale platform te kunnen blijven aanbieden, zijn we daarom afhankelijk van donaties en advertenties. Wilt u La Chispa steunen? Kijk dan hier voor de mogelijkheden.