Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

oude magazines van la chispa

El Salvador special

El Salvador special In deze special besteden we aandacht aan El Salvador.

Milieuspecial

Milieuspecial

Dominicaanse Republiek special

Dominicaanse Republiek specialDeze zomer besteden we in een nieuwe Special aandacht aan de Dominicaanse Republiek (DR). In de Special zullen we een aantal thema´s onder de aandacht brengen.

Guatemala

De komende zes weken besteden we in een nieuwe Special aandacht aan Guatemala. In de Special zullen we een aantal thema´s onder de aandacht brengen; Wat is de relatie tussen Nederland en het bankbiljet van één Quetzal? Kunnen vissers uit Champerico nog uitvaren? Hoe staat het met mensenrechten, politiek, economie en armoede?

Trends en ontwikkelingen in Latijns Amerika

In mei en juni 2018 besteedt heeft La Chispa extra aandacht aan ´Trends en verschuivingen´ in Latijns Amerika, tegen de achtergrond van de verkiezingen die dit en komend jaar in veel landen plaatsvinden. Zowel landoverschrijdende artikelen, denk aan thema´s als corruptie, populisme, handelsrelaties, als ontwikkelingen in afzonderlijke landen ko...

Voedselspecial sept-okt 2017

Voedselspecial sept-okt 2017In september en oktober van 2017 heeft La Chispa extra aandacht voor het thema voedsel: de productie, handel en consumptie. Kijk hier voor een overzicht van alle artikelen, recensies, columns en recepten in deze special.

La Chispa 366 - Milieu, Klimaat en Energie

La Chispa 366 - Milieu, Klimaat en Energie. Speciaal Thema: Chili, 40 jaar na de staatsgreep

La Chispa 365 - Colombia voorbij de hype

Korte inhoudsopgave van La Chispa 365 - Colombia voorbij de Hype.

La Chispa 364 - Trends en Ontwikkelingen in Latijns Amerika

Informatie over de inhoud van La Chispa 364 - met als overkoepelend thema 'Trends en Ontwikkelingen in Latijns Amerika'.

La Chispa 363 - Latijns Amerika in de wereld

In december 2012 verscheen het vierde nummer van het kwartaalmagazine La Chispa onder de titel 'Latijns Amerika in de Wereld'. Met de special: Media over Latijns Amerika - drie interviews.

La Chispa 362 - 'Buen vivir' (Goed leven)

In september bracht La Chispa het derde magazine van 2012 uit met de als titel 'Buen Vivir' (goed leven).

La Chispa 361 - (Eerlijke) Economie in Latijns Amerika

In junli 2012 bracht la Chispa het tweede magazine van 2012 uit met de titel: (Eerlijke) Economie in Latijns Amerika.

La Chispa 360 - Democratie en Veiligheid

La Chispa 360 - Democratie en VeiligheidIn maart 2012 bracht La Chispa haar tweede extra dikke magazine van dit jaar uit. Het thema van dit nummer was Democratie en Veiligheid.

La Chispa 359 - Brazilië

La Chispa 359 - BraziliëDe Brazilianen moeten er zelf nog aan wennen: als groeiland nemen ze meer dan ooit deel aan het globale debat, als regionale reus drongen ze de invloed van Washington in zijn historische achtertuin terug.

La Chispa 358 - Bos

La Chispa 358 - BosIn het oktobernummer van La Chispa staat het thema 'bos' centraal. Dit extra dikke nummer met prachtige foto's is begin oktober 2011 verschenen

La Chispa 357 - Duurzaam

La Chispa 357 - DuurzaamLatijns Amerika is leverancier van een groot aantal duurzame producten. Koffie, natuurlijk, maar kent u ook de biologische wijn uit Bolivia? Of sieraden van 'goed' goud uit Colombia?

La Chispa 356 - Onderzoek en Film

La Chispa 356 - Onderzoek en FilmHet eerste extra dikke magazine van 2011 is in maart uitgekomen. In dit nummer staan de thema's 'Onderzoek naar Latijns Amerika' en 'Film uit Latijns Amerika' centraal.

La Chispa 355

La Chispa 355 is alleen beschikbaar als digitaal magazine

La Chispa 354 - Special economische relaties

La Chispa 354 - Special economische relatiesIn november 2010 kwam La Chispa uit met een special over economische relaties tussen Nederland en Latijns Amerika. Met aandacht voor economische en politieke achtergronden, ervaringen met zakendoen in Latijns Amerika, duurzame handel en vrouwelijke ondernemers.

La Chispa 353 - Thema Water

La Chispa 353 - Thema WaterIn het septembernummer van La Chispa aandacht voor het thema Water. Daarnaast leest u artikelen over de opvolgers van Lula, MVO, inca-mensenoffers en fantasy-literatuur.

La Chispa 352 - Thema Ontwikkelingssamenwerking

La Chispa 352 - Thema OntwikkelingssamenwerkingIn La Chispa 352 van juli 2010 staat het thema Ontwikkelingssamenwerking centraal. U kunt onder meer een interview lezen met CDA-Tweede Kamerlid Kathleen Ferrier. En verder: het BiD-network en smaragden uit Colombia.

La Chispa 351 - Thema Toerisme

La Chispa 351 - Thema ToerismeToerisme in Laitjns Amerika krijgt in La Chispa 351 speciale aandacht. Daarnaast ook reguliere onderwerpen met onder meer een artikel over de resultaten van het presidentschap van Álvaro Uribe in Colombia, dertig jaar PT in Brazilië, de klimaatconferentie in Bolivia en vrijhandel in Peru.

La Chispa 350 - Interview Hans van Baalen

La Chispa 350 - Interview Hans van BaalenIn La Chispa 350 leest u onder meer een interview met VVD'er Hans van Baalen over de 'dictators van latijns Amerika'.

La Chispa 349 - Special Masters Latijns Amerika

La Chispa 349 - Special Masters Latijns AmerikaHet maartnummer van La Chispa bevat een special over Nederlandse en Belgische Masteropleidingen Latijns Amerika. Tevens aandacht voor tweehonderd jaar onafhankelijkheid van Latijns Amerika.

La Chispa 348 - Chávez, de Bush van Latijns Amerika

La Chispa 348 - Chávez, de Bush van Latijns AmerikaMet ingang van het eerste nummer van 2010 heeft La Chispa een nieuw gezicht. Aan de redactionele en journalistieke grondigheid die we in de afgelopen jaren hebben opgebouwd voegen we meer kleur toe.

La Chispa 347 - Special Suriname

La Chispa 347 - Special SurinameLa Chispa kwam in december 2009 uit met een dubbeldikke full colour special over Suriname, met een breed spectrum aan berichten over o.a. marrons, de hotspots in Paramaribo, gouddelvers, Surinaamse kunstenaars en kansen en bedreigingen in het binnenland. Naast de vaste redacteuren bevat deze special veel werk van Surinaamse schrijvers en fotogra...