Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

diensten & Partners

La Chispa is in Nederland en België hét kenniscentrum over Latijns Amerika en het Caribisch gebied. Daarbij werken we graag samen met andere organisaties die op dit gebied werkzaam zijn. We hebben de laatste jaren met veel interessante partners samengewerkt. Ook verzorgen we in opdracht diensten zoals teksten, debatten, lezingen en talkshows over thema's gerelateerd aan Latijns Amerika.

Diensten van la chispa

Met onze kennis van het continent en van journalistieke producties staan wij garant voor kwaliteit. Samen met de opdrachtgever zoeken wij naar de juiste invulling. La Chispa biedt maatwerk op de volgende terreinen:

  • Teksten voor brochures, producten, folders, jaarverslagen, verslaglegging van bijeenkomsten, opstellen van persberichten.
  • Organisatie van debatten, seminars en conferenties, zowel inhoudelijk als technisch.       
  • Workshops op het gebied van teksten schrijven, maatschappij en cultuur van Latijns Amerika.      
  • Lezingen over een breed spectrum van onderwerpen, van politiek en economie tot cultuur, historie en maatschappelijke ontwikkelingen.       
  • Voorzitten debatten, seminars en conferenties, alsmede deelnemen aan paneldiscussies.
  • Teksten vertalen vanuit Spaans of Portugees.      

Stuur voor meer informatie een bericht naar: info@lachispa.eu.

Partners van la chispa

Begin 2014 werd ons laatste papieren nummer gepresenteerd. Dit heeft natuurlijk gevolgen voor de mogelijkheden die wij potentiële partners kunnen bieden. Toch kunnen we ook via de website en de nieuwsbrief uw organisatie onder de aandacht brengen. Mogelijkheden variëren van een banner op de homepage tot het gezamelijk uitwerken van een gewenst onderwerp in artikelen of tips. 

Wilt u meer weten over samenwerken met La Chispa? Neem dan contact op via info@lachispa.eu en informeer naar de mogelijkheden. 

Kijk hieronder voor een overzicht van onze huidige partners. 

Younica

YounicaYounica is een in Nederland en Peru gevestigd mode- en sieradenlabel. De producten zijn handgemaakt door Peruaanse vrouwen, van materialen zoals 100 procent alpacawol, puur zilver en andere natuurlijke materialen.

Te Gast In

Informatie Verre Reizen, de uitgever van TE GAST IN, heeft onlangs een geheel vernieuwde website www.tegastin.nl gelanceerd met onder andere veel informatie over landen in Latijns Amerika

Stichting Vrienden van SELVA

Stichting Vrienden van SELVA Het doel van de stichting is het bewustmaken van de noodzaak tot behoud van het (Ecuadoriaanse) Amazone regenwoud. De stichting ondersteunt de Ecuadoraanse ngo Selva Vida sin Fronteras, die sinds 1994 actief is in de provincie Sucumbios.

Stichting NME Mundial

Stichting NME Mundial Stichting NME Mundial houdt zich bezig met Natuur, Milieu en Onderwijs. Een netwerk van educatieve projecten op het gebied van natuur en milieu met hierbij veel aandacht voor de uitwisseling van kennis en ervaring tussen Nederland en Bolivia.

Inca Educa Peru

Inca Educa PeruInca Educa is een vakschool voor kansarme jongeren in Cusco, Peru. Ze stelt zich ten doel bij te dragen aan de verbetering van de leefomstandigheden van kansarme, buitengesloten en kwetsbare jongeren met nadruk op integrale vakscholing, algemene vorming en burgerschapsvorming.

Centre for Rural Development Studies

Centre for Rural Development StudiesCDR has been active for over two decades primarily in Central and South America and the Caribbean, as well as in Asia, Africa and transcontinental projects.

CEDLA

CEDLACentrum voor Studie en Documentatie van Latijns Amerika

Stichting Ayuda Maya

Stichting Ayuda MayaStichting Ayuda Maya streeft naar verbetering van de leefomstandigheden van de Mayabevolking van Guatemala. In het afgelegen gebied Alta Verapaz probeert de stichting de bevolking van schoon drinkwater te voorzien.