Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Nieuwe editie van Te Gast in Cuba

Uitgave van Informatie VerreReizen

Auteur : Maja Haanskorf
Land : Cuba

Nieuwe editie van Te Gast in Cuba

In september 2013 is de vierde herziene druk verschenen van dit handzame en bijzondere gidsje over Cuba. Handzaam vanwege het kleine formaat en bijzonder, omdat de bijdragen geschreven zijn door verschillende auteurs die het eiland goed kennen en er een speciale band mee hebben.

Te Gast in Cuba is bedoeld voor reizigers die meer willen weten over het leven van de Cubanen. De oude Amerikaanse auto´s, de souvenirs met de beeltenis van Che Guevara; dat kennen we wel. Maar wat schuilt er achter die beelden? Hoe gaan de Cubanen met elkaar en toeristen om en met welke dagelijkse problemen hebben ze te maken? 

Karin Anema, Roel van Diepen, Maja Haanskorf en Ellen Weber nemen u mee van Viñales in het westen tot aan de Sierra Maestra in el oriente, het oosten, waar destijds de Cubaanse Revolutie begon. Ze slapen bij mensen thuis, eten in paladares, de particuliere restaurantjes, en laten u kennis maken met een santera, de passie voor de salsa, de Afro-Cubaanse rumba en het onovertroffen talent van de Cubaan om te overleven, hoe dan ook. 

Kortom: koop dit gidsje! Ook voor thuisbijvers is het genieten. Bestel het op www.tegastin.nl en kijk meteen naar de andere, vooral Latijns-Amerikaanse, uitgaven.

Te Gast in Cuba, Uitgeverij Informatie Verre Reizen, Nijmegen, 2013, 84p., ISBN 978-94-6016-041-7
 
 
 
 
 
 
 


Terug