Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Rough Guide Ecuador 2011

Auteur : Maurine van Mourik
Land : Ecuador

Rough Guide Ecuador 2011

"Ecuador, zo klein op de wereldkaart, heeft voor hen die het goed kennen altijd de grandeur gehad van een groot land". Met dit citaat van Albert B. Franklin uit zijn werk Ecuador, portret van een volk begint de nieuwste Nederlandstalige Rough Guide Ecuador.

Deze gids, van de schrijvers Harry Adès en Melissa Graham, geeft veelzijdige informatie over dit ‘kleine’ land op de evenaar. Naast standaardformatie bevat de reisgids een top 22 van dingen ‘die je niet mag missen’. Achterin vind je een duidelijk register waarbij pagina’s met kaarten en steden apart gemarkeerd staan. Hierdoor vind je gemakkelijk alle informatie terug.

Ieder hoofdstuk is opgesplitst in acht logisch ingedeelde subhoofdstukken, die elk beginnen met hoogtepunten van de stad of streek en eindigen praktische informatie over bijvoorbeeld banken en ambassades. Soms gebruiken de auteurs Spaanse benamingen: hoogland wordt aangeduid als sierra en het oosten als oriente. Bij accommodatie worden geen concrete prijzen maar nummers (prijscodes) genoemd, die corresponderen met prijscategorieën die op de binnenkant van de omslagpagina achterin staan.

Reizend door Ecuador heb je vooral aan de praktische informatie plezier. De informatie van accommodaties en restaurants waar ik zelf ben geweest, klopt. Bijvoorbeeld Mindo, een tropisch stadje op 1250m hoogte ten noordwesten van Quito, wordt uitgebreid beschreven. Zelfs mijn onderkomen in Mindo (Armonía), een paar huisjes midden in de natuur, iets uit het centrum, staat erin.

De Rough Guide bevat leuke extra’s zoals informatie over de talen van Ecuador (met handige woordenlijst), informatie over boeken over Ecuador en een beknopte beschrijving van de geschiedenis van het land. Ook de moeite waard is de kleine veldgids over dieren op de Galapagoseilanden.

Soms herhaalt de gids zichzelf: veel zaken worden in de inleiding, in de achtergrondinformatie en in verschillende hoofdstukken beschreven. Verder is de Rough Guide van Ecuador een prima gids voor op reis.

Uitgeverij Unieboek/Spectrum, 2011, ISBN 9789047518839,  571 pag., €24,99

Quiz! In samenwerking met Uitgeverij Unieboek/Spectrum geeft La Chispa drie exemplaren weg van de nieuwste Ecuador-gids. Klik hier om mee te doen.


Terug