Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Te Gast in Argentinië & Chili

Nieuwste uitgave van Uitgeverij Informatie Verre Reizen

Auteur : Maja Haanskorf
Land : Argentinië

Te Gast in Argentinië & Chili

Het leuke en unieke aan de serie ‘Te Gast In’ is dat diverse auteurs de lezer een land laten meebeleven door hun ogen. Stuk voor stuk zijn de auteurs ‘kenners’ en bovenal liefhebbers van de landen waarover ze schrijven. Natuurlijk komen ook in deze uitgave over Argentinië en Chili bekende hoogtepunten aan bod, maar daarnaast nemen de auteurs u mee naar minder bekende plekken. Ze hebben allemaal een open oog en oor voor het milieu en voor het leven van de lokale bevolking. Niet drammerig, niet moralistisch, maar wel vaak met net die invalshoek die als een eyeopener werkt.

Ook minder aangename zaken, zoals de grote sociale ongelijkheid en het recente verleden met militaire dictaturen in beide landen, komen aan bod. Zoals samenstelster Selma Kers in haar bijdrage schrijft: “Zelfs wie reusachtige oog- en oorkleppen draagt, kan er niet omheen: de lucht in Buenos Aires staat bol van een roerige geschiedenis.”
Niet alles is zo duidelijk zichtbaar voor de bezoeker. Zo merk je in Chili niet snel dat de sociale ongelijkheid er extreem groot is. “Slechts in drie andere Latijns-Amerikaanse landen is het nog erger”, schrijft Jan de Kievid, die als redacteur is verbonden aan La Chispa en bekend staat als een Chili-kenner.

Oud-redacteur van La Chispa Anke Welten woonde twee jaar in Argentinië. Ze neemt de lezer mee naar ‘haar’ Buenos Aires en vertelt over het ritueel van mate drinken. Ook de overweldigende natuur van Patagonië, in het zuiden van beide landen, komt in een verhaal van Selma Kers aan bod. Uit eigen ervaring weet ik hoe het is wakker te worden in een tentje in het nationale park Los Glaciares en de wolken rond de ongenaakbare berg Fitz Roy te zien optrekken.

Kortom: koop dit gidsje en ga op reis! Bestel het op www.tegastin.nl en kijk meteen naar de andere, vooral Latijns-Amerikaanse, uitgaven.
 


Terug