Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Ghett'a Life, Chris Browne (2011)

Auteur : Simone Kalkman
Land : Jamaica

Ghett'a Life, Chris Browne (2011)

Vechten in Jamaica’s nationale boxteam. Dat is de droom van hoofdpersoon Derrick uit de film Ghett’a Life van Chris Browne. Hoewel de jongen talent heeft, is het moeilijk en op sommige momenten zelfs levensgevaarlijk om deze droom waar te maken. Derrick woont in een zogenaamde garrison community in Kingston, waar de landelijke partijpolitiek alles bepaalt. De gemeenschap is verdeeld in twee kampen en met de verkiezingen voor de deur betekent dit oorlog.

De mogelijkheid om bij het nationale team te komen, presenteert zich in een boksschool: the bruising gym. De school bevindt zich echter op ‘vijandig gebied’. Derrick’s vader, een lokaal politiek leider, verbiedt hem daar te boksen. Als de jongen toch achter zijn droom aangaat, beginnen de problemen. De lokale don raakt betrokken en ziet Derrick’s acties als hoogverraad. Hierdoor brengt Derrick zowel zijn eigen leven als zijn familie in gevaar.

Ghett’a Life is een mooi gefilmd verhaal over de harde realiteit van Jamaicaanse achterstandswijken. De film is geheel in Jamaica gemaakt, waarbij makers en investeerders een zo realistisch mogelijk beeld van hun land wilden schetsen. Hoewel het verhaal op sommige plaatsen cliché aandoet, is de film door de kritische weergave van deze thematiek de moeite waard. Binnen de zware context wordt daarbij een positieve boodschap behouden: vechten voor je dromen en vooroordelen overwinnen.

De film wordt gedraaid op World Cinema Amsterdam en is te zien op 13 en 14 augustus om 22.00 uur in Rialto.

Ghett'a Life| Chris Browne | Jamaica | 2010 | 103’ | Jamaicaans-Engels gesproken, Engels ondertiteld
 


Terug