Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Salsa Tel Aviv, Jorge Weller (2011)

Auteur : Sandra Apperloo

Salsa Tel Aviv, Jorge Weller (2011)

Hartje zomer is voor deze warme, romantische komedie het beste moment om in première te gaan. Salsa Tel Aviv, die geproduceerd is door regisseur Jorge Weller, trakteert het Nederlandse publiek op een unieke liefde tussen een Mexicaanse moeder en een Israëlische professor.

In het verhaal volgen we de lieve, losbollige Vicky (Angélica Vale) die naar Israel afreist om haar ex-vriend Bato op te zoeken en haar gezin te verenigen. Haar verblijf verloopt echter anders dan verwacht, doordat ze in het vliegtuig de Israelische Yoni (Angel Bonanni) ontmoet. Om zonder problemen het land binnen te komen, verschuilt Vicky zich in een nonnenpak, waardoor de Israëliër denkt dat hij te maken heeft met een ‘heilige’. Hij vermoedt nietdat hij enkele dagen later met haar de salsa zal dansen. Soms bij toeval en soms door Vicky’s aanhoudendheid, blijven de twee vanaf hun eerste ontmoeting in elkaars leven. 

Salsa Tel Aviv brengt twee werelden samen. Vicky verkeert in financiële problemen en doet haar uiterste best om iedere cent apart te leggen voor haar zoontje. Yoni staat op het punt om in het huwelijk te treden met zijn ‘kille’ verloofde. In het begin weet hij weinig raad met de passievolle chica, maar wanneer de vonken overslaan, raken ze verwikkeld in een lastig maar hilarisch complot.

De chemie tussen de twee maakt deze productie een bezoek waard. Zowel hun verschil in achtergrond als in karakter, bieden ruimte aan veel spannende en komische fragmenten. Angélica Vale, die in Latijns Amerika erg geliefd is als La Patita Fea (de Latijns-Amerikaanse versie van Ugly Betty) portretteert in de film een meisje van wie het moeilijk is niet te houden. Haar passie, levendigheid en naïviteit zijn een lust voor het oog, die de kijker doen hopen op een happy end.

De film sleept je moeiteloos mee in een heerlijk complot, dat gegarandeerd op je lachspieren werkt. En al is de verhaallijn een tikkeltje voorspelbaar, het is juist daardoor dat je kunt genieten van een heerlijk luchtige feel good productie, waarbij niet veel nagedacht hoeft te worden.

Salsa Tel Aviv draait tijdens World Cinema Amsterdam en is te zien op donderdag 18 augustus om 21.30 uur op het Marie Heinekenplein en op vrijdag 19 augustus om 19.00 uur in Rialto.

Salsa Tel Aviv | Jorge Weller | Israël, Mexico | 2011 | 100’ | Spaans, Hebreeuws gesproken, Engels ondertiteld


Terug