Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Calle 13 in de Melkweg

Auteur : Maurine van Mourik

Calle 13 in de Melkweg

Donderdagavond 24 juli is het zover, de Puerto Ricaanse band Calle 13 treedt op in de Melkweg te Amsterdam. Een uurtje later dan gepland, trappen de mannen hun geslaagde concert af met ‘Baile de los pobres’. Meteen gaat het dak er af: half `latino`-Amsterdam staat vooraan met vlaggen mee te springen. Zo nu en dan proberen er dames het podium op te klimmen om met hun idool Residente, de zanger van de band, te dansen of om hem te knuffelen.

De band, die deze bewondering ongetwijfeld gewend is in Zuid-Amerika, blijft heerlijke muziek spelen. Nummers van hun nieuwste album Entren los que quieran worden afgewisseld met oudere hits, zoals ‘La Perla’, een lied over de arme wijk van Santo Domingo waar een aantal van de bandleden vandaan komen.

Het repertoire is zeer divers. Calle 13, dat ooit begon als een reggaettongroep, heeft haar stijl flink verbreed en blijkt ook geweldige jazz, bossanova en salsa te kunnen spelen. Sinds kort richt de band zich ook op cumbia, tango en electronica. Tijdens dit concert komen al deze stijlen terug en het publiek geniet hier zichtbaar van. Als de band na twee uur spelen door haar show heen is, is de toon dan ook gezet voor een heerlijke latin dansavond.


Terug