Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Amsterdam Spanish Film Festival

Datum : 25/05/2016
Auteur : Daniela Navarrete

Amsterdam Spanish Film Festival

Dit jaar vindt de tweede editie van het Amsterdam Spanish Film Festival plaats in Pathé Tuschinski en EYE. Van 25 t/m 30 mei wordt dit festival gehouden dat een ode is aan de Spaanstalige film. Naast Spaanse films besteedt het festival aandacht aan Latijns-Amerikaanse cinema, onder het kader van het Focus Latino.

Naar welke film je ook gaat, eigenlijk zit je altijd goed. Maar mis vooral niet de documentaire La calle de los pianistas die afgesloten wordt met een pianoconcert van Karin Lechner, een van de hoofdrolspelers.

La calle de los pianistas (The pianist street)                                      donderdag 26 mei om 21:00 uur

Regisseur – Mariano Nante

Cast: Natasha Binder, Karin Lechner

Argentinië, België Ι 2015 Ι 90 min.

Spaans, Engels, Frans met Engelse ondertiteling.

 

De Argentijnse film Paulina werd dit jaar al eerder gepresenteerd tijdens het Movies that Matter Festival in Den Haag. De film vertelt het verhaal van een succesvolle vrouwelijke rechter die haar carrière opgeeft om les te gaan geven in een achterstandswijk in Argentinië.

Paulina                                                                                               vrijdag 27 mei om 18:30 / zondag 29 mei om 16:00 Regisseur – Santiago Mitre

Cast: Dolores Fonzi, Oscar Martínez, Esteban Lamothe

Argentinië, Brazilië, Frankrijk Ι 2015 Ι 103 min.

Spaans met Engelse ondertiteling.

 

In de Chileense film Las Plantas moet de 17-jarige Florencia voor haar broer zorgen, die zich in een vegetatieve toestand bevindt na een ongeluk. Van tijd tot tijd leest ze hem voor uit een comic genaamd Las Plantas, die handelt over plantaardige zielen die controle over het menselijk lichaam nemen bij volle maan.

Las plantas (The plants)                                                                                             zondag 29 mei om 14:00 uur

Regisseur – Roberto Doveris

Cast: Violeta Castillo, Ingrid Isensee, Mauricio Vaca

Chili Ι 2015 Ι 90 min.

Spaans met Engelse ondertiteling.

 

Bijna vijf jaar geleden stortte een goud- en kopermijn in Chili in. 33 Chileense mijnwerkers zaten 800 meter onder de grond vast. Vele mensen zaten gekluisterd aan de tv wanneer er een reddingsoperatie wordt opgezet. Uiteindelijk lukt het de reddingswerkers na 69 dagen om de mijnwerkers te bevrijden.

Los 33 (The 33)                                                                                                               zondag 29 mei om 21:00 uur

Regisseur – Patricia Riggen

Cast: Antonio Banderas, Juliette Binoche, Mario Casas

Chili, Colombia, VS Ι 2015 Ι 127 min

Spaans met Engelse ondertiteling

Bookmark and Share


Terug