Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Argentinië in Cultuurhuis Leiden

Datum : 02/03/2016
Auteur : Maja Haanskorf
Land : Argentinië

Argentinië in Cultuurhuis Leiden

De maand april in het Cultuurhuis Sijthoff te Leiden staat in het teken van Argentinië.  
Op 1 en op 15 april verzorgt La Chispa lezingen in het kader van deze Argentiniëmaand.  

Simone Kalkman spreekt op 1 april over graffiti en street art in Buenos Aires en Rio de Janeiro. Kunst of vandalisme? Politiek protest of toeristische trekpleister?

Deze lezing gaat in op de verschillende aspecten van graffiti en street art in Buenos Aires en Rio de Janeiro. Het verschil tussen deze twee kunstvormen komt aan bod, net als de geschiedenis. Verder worden verschillende stijlen en kunstenaars besproken. We zullen hier veel overeenkomsten zien met de rest van de wereld, maar ook een aantal belangrijke verschillen. 

 

Jan de Kievid en Maja Haanskorf spreken op 15 april over: 'Argentinië: voor, tijdens en na  de Kirchners'. 

 Een land dat van de ene economische boom in de andere economische crisis valt, dat in  de clinch ligt met schuldeisers, dat flirt met linkse regimes maar ook China verwelkomt en  waar politiek hand in hand gaat met corruptie en populisme. Na twaalf jaar is er een eind  gekomen aan de heerschappij van de Kirchners en is de liberale Macri de nieuwe  president. Hoe vallen al deze ontwikkelingen te duiden?

Op  www.sijthoff-leiden.nl vindt u meer informatie over de activiteiten in de maand april.

 

Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug