Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Arpilleras tentoongesteld

Datum : 01/10/2015
Auteur : Femke van Noorloos

Arpilleras tentoongesteld

Arpilleras zijn kleurrijke wandtapijtjes die we onder andere kennen uit Chili. Deze driedimensionale doeken van restjes stof en draad worden gemaakt door vrouwen, vaak in volkswijken, die daarmee een indringend inkijkje in hun leven bieden. Hoewel de kunstwerkjes met hun kleine formaat, vele kleuren en poppetjes in eerste instantie het idee geven van ‘lieftallige’ en ‘vrolijke’ tapijtjes, loont het de moeite om verder te kijken:  vaak zijn het heftige maar levensechte situaties die verbeeld worden, zoals oorlog en (staats)geweld. 
Niet alleen in Chili, maar ook in Peru, Ecuador, Colombia en andere delen van de wereld brengen vrouwen op krachtige wijze met naald, draad en restjes stof hun eigen verhaal naar voren. De arpilleras uit verschillende landen worden nu tentoongesteld in de Flevomeer Bibliotheek in Lelystad. 

18 september – 18 november 2015
Toegang gratis

Meer informatie:
www.lflplatform.net 

Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug