Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Bezoek met korting de voorstelling Claudia in Den Haag op 18 maart.

Speciaal voor lezers van La Chispa!

Datum : 11/03/2019
Auteur : Maja Haanskorf
Land : Argentinië

Bezoek met korting de voorstelling Claudia in Den Haag op 18 maart.

Claudia vertelt het aangrijpende verhaal van Claudia Poblete, die in de jaren van het Argentijnse generaalsregime (1976-1983) als baby werd weggehaald bij haar familie en opgevoed door mensen uit de groepering die vervolgens haar biologische, linkse ouders vermoordden. Zo groeit Claudia op in een betere buurt van Buenos Aires in de vaste overtuiging dat zij Mercedes Beatriz Landa heet en dochter is van een gepensioneerde legerkolonel.

In 2000 ontdekt de dan inmiddels 22-jarige systeemingenieur dat haar leven een grote leugen is. Een verplichte DNA-test wijst uit dat zij een van de honderden 'desaparecidos' was: verdwenen kinderen waar al jaren naar werd gezocht. Claudia's zaak markeert het begin van het einde van de straffeloosheid die militaire officieren tot dan toe genoten.

Staging:

Haar verhaal wordt als soort documentair theater op de bühne gebracht door La Conquesta del Pol Sud, met Claudia als verteller. Uit haar relaas wordt stukje bij beetje duidelijk wat haar overkomen is, in combinatie met documentaire beelden en onderzoeksfeiten die het gezelschap zelf verzamelde in Argentinië.

Waar: Theater aan het Spui, Spui 187, 2511 BN Den Haag
Datum: Maandag 18 maart  
Tijd: 20:15 uur
Tickets: https://www.hnt.nl/voorstellingen/2462/Explore_festival_2019/Claudia_La_Conquesta_del_Pol_Sud_Argentinie_ 
Promotiecode: claudia
Prijs: regulier 25€, promotieprijs 15€
Taal: Spaans gesproken met Nederlandse en Engelse ondertiteling

N.B. Bij het online bestellen van een ticket, kunt u de promotiecode 'claudia' invullen! 

 

Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug