Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Black Power in Rio de Janeiro

Steun crowdfundingsactie van journaliste Wies Ubags in Brazilië

Datum : 20/11/2016
Auteur : Mark Weenink
Land : Brazilië

Black Power in Rio de Janeiro

Ben je geïnteresseerd in Brazilië en lees je daar graag goede artikelen over? Grijp dan je kans en steun de Nederlandse journaliste Wies Ubags via Stichting Voordekunst, een platform voor crowdfunding in de creatieve sector. Ubags doet dit project samen met de Braziliaanse fotograaf Ierê Ferreira.

Met je donatie ondersteun je het crowdfundingsproject Black Power in Rio, over de geschiedenis van de slavernij en de emancipatiestrijd van zwarten in Rio. Een relevant thema in een tijd dat racisme volop in de discussie staat. Je kunt tussen de 10 en 500 euro kun je storten en je krijgt er ook nog iets voor terug, niet alleen verhalen!

Waarom juist Wies Ubags?

Wies Ubags is correspondente Latijns Amerika voor onder andere het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP), One World en Wordt Vervolgd van Amnesty International. Sinds 2013 woont en werkt ze als journaliste in Brazilië. Ubags woont in Rio de Janeiro in het gebied dat Klein Afrika wordt genoemd. Van 2002 tot 2013 woonde ze en werkte ze als journaliste in Colombia.

Hoe steun ik Wies Ubags?

Wies Ubags heeft een bedrag van € 2000,- nodig om haar Black Power in Rio-project te realiseren. Momenteel zit ze op ruim 40% van dat bedrag, met nog ongeveer twee weken te gaan. Ga naar de website van Voordekunst en doneer eenvoudig. Minimale donatie is € 10,-. Als het project niet doorgaat, krijg je je geld terug.

Wat krijg ik als lezer?

Je krijgt toegang tot de verhalen van Reporters Online. Afhankelijk van het gedoneerde bedrag kun je verder nog krijgen:
* een foto (30 x 30 cm) naar keuze van de Braziliaanse fotograaf Ierê Ferreira

* een lezing van Wies Ubags in Nederland over het leven in Rio na de Olympische Spelen

* een gebruiksvoorwerp of sieraad uit Klein Afrika

Of een combinatie hiervan.

Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Voordekunst

Meer informatie over Wies Ubags vindt u op haar website: https://wiesubags.wordpress.com/

Bookmark and Share


Terug