Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Boliviaanse chef-kok kookt in Amsterdams sterrenrestaurant RIJKS

Datum : 07/10/2017
Auteur : Maja Haanskorf
Land : Bolivia

 Boliviaanse chef-kok kookt in Amsterdams sterrenrestaurant RIJKS

Dit weekend, van 6 t/m 8 oktober, kookt Kamilla Seidler, chef-kok van restaurant Gustu in de Boliviaanse hoofdstad La Paz in het Amsterdamse sterrenrestaurant RIJKS. Haar assistent-chef is de Boliviaanse Maria Teresa Chambi, voormalig student van de kookschook Manq’a en nu in verdere opleiding bij Gustu.

Seidler (33), van Deense afkomst, is in 2016 uitgeroepen tot beste vrouwelijke chef-kok van Latijns Amerika. In Gustu wordt uitsluitend gekookt met biologische producten die uit het land zelf afkomstig zijn. Naast chef-kok adviseert Seidler de kookscholen van Manq’a, een initiatief om kansarme jongeren een opleiding te bieden en tegelijk de lokale economie te stimuleren. Het project is opgezet door de Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking ICCO en Melting Pot Bolivia.

Chambi (23)is een van deze inmiddels drieduizend jongeren die aan een van de twaalf kookscholen in Bolivia is afgestudeerd. In het RIJKS vertelt ze dat Manq’a haar leven drastisch heeft veranderd: “Ik had anders nooit de kans gehad een gastronomische opleiding te volgen. Er zijn wel twee scholen in Bolivia, maar dat zijn particuliere opleidingen en die vragen zo’n duizend dollar per maand. Nu kan ik mij professioneel verder ontwikkelen en in de toekomst hopelijk een eigen restaurant openen.”

Kijk op 9 oktober om 17.00 uur naar RTL4 Life om 17.00 uur voor een interview met Seidler en Chambi.

Lees ook het artikel 'Van een Boliviaanse olijfkomkommer word je niet dik' op onze site

Deze top maakt deel uit van de voedselspecial in september/oktober 2017

 

 

Bookmark and Share


Terug