Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Braziliaanse protestzangeres en sambakoningin Elza Soares

Datum : 29/08/2016
Land : Brazilië

Braziliaanse protestzangeres en sambakoningin Elza Soares

Na maar liefst acht decennia vol triomfen en tragedies wordt Braziliaanse protestzangeres Elza Soares beschouwd als Grande Dame van de samba en een krachtige stem tegen onderdrukking en onrecht omtrent geslacht, huidskleur, seksuele geaardheid en klasse. Op zaterdag 12 november geeft de legendarische zangeres een zeldzaam en exclusief optreden op Le Guess Who? Festival in Utrecht. 

Soares startte haar muzikale carrière in de late jaren 50. Door de jaren heen werkte ze samen met onder andere Gilberto Gil, Gilles Peterson en Caetano Veloso, ontving ze een Grammy-nominatie en een BBC-Award voor ‘Best Singer of the Millennium’. In 2016 trad ze tevens op tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Soares’ artisticiteit is met de jaren enkel innovatiever geworden, terwijl ze de samba – de muziek die door haar aderen loopt – nieuwe wegen in blijft leiden. 

Le Guess Who? Festival

Le Guess Who? is een internationaal toonaangevend festival voor experiment, avontuur en muzikale grensverlegging. Het festival viert haar tiende editie van 10 tot en met 13 november in de gehele binnenstad van Utrecht. Wilco, Savages, Julia Holter en Suuns stellen ieder hun eigen programma’s samen als onderdeel van de jubileumeditie, en treden ook zelf op. Eerder aangekondigde artiesten zijn verder o.a. JUNUN featuring Shye Ben Tzur, Jonny Greenwood and the Rajasthan Express; mystieke jazz-zangeres Patty Waters; Swans; Digable Planets en The Ex & Fendika.

Tickets

Dagkaarten voor Le Guess Who? verkrijgbaar voor € 40,- (exclusief servicekosten); passe-partouts zijn beschikbaar voor € 125,-. Zie www.leguesswho.nl voor meer informatie en de dagindeling van het programma. 

 

Bookmark and Share


Terug