Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Caribische en Latijns-Amerikaanse films

World Cinema Amsterdam augustus 2015

Datum : 03/08/2015
Auteur : Jan de Kievid

Caribische en Latijns-Amerikaanse films

Van 14 tot 23 augustus wordt voor de zesde keer World Cinema Amsterdam gehouden, met bijzondere films van het afgelopen jaar uit Latijns Amerika, Azië en Afrika.

Er is speciale aandacht voor Cine Caribe met een twintigtal documentaires en lange en korte speelfilms uit Bahamas, Cuba, Curaçao, Dominicaanse Republiek, Guadeloupe, Haïti, Jamaica en Trinidad & Tobago.

Er worden totaal achttien films uit Latijns Amerika vertoond. Die komen, naast de al genoemde films uit Cuba en de Dominicaanse Republiek, uit Argentinië, Brazilië, Colombia, Guatemala, Mexico en Peru. De openingsfilm van het festival is Ixcanul (foto) uit Guatemala, over de 17-jarige Maria, die woont in een kleine Maya-gemeenschap die leeft van de koffieteelt. Ze droomt van een leven elders, maar het blijkt moeilijk om toegang te krijgen tot de moderne wereld. Regisseur Jayo Bustamente zal na de diverse voorstellingen van zijn film vragen van het publiek beantwoorden. 

Wanneer:  Vrijdag 14 t/m zondag 23 augustus.
Waar:         Filmtheater Rialto, Ceintuurbaan 338, Amsterdam (tel. 020-6768700) en andere locaties in Amsterdam. Er                      zijn ook een viertal openluchtvoorstellingen, onder andere in het Vondelpark.

Meer informatie en het gedetailleerde programma: www.worldcinemaamsterdam.nl.

Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug