Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Carolina Trujillo columniste in NRC

Nederlands-Uruguayaanse schrijfster vermaakt lezers wekelijks met originele hersenspinsels

Datum : 19/02/2019
Auteur : Mark Weenink
Land : Uruguay

Carolina Trujillo columniste in NRC

De Nederlands-Uruguayaanse schrijfster Carolina Trujillo Píriz (Montevideo, 1970) heeft sinds januari van dit jaar een column in NRC Handelsblad.

Ze is bekend van de romans De bastaard van Mal Abrigo, De terugkeer van Lupe García, De zangbreker en Vrije radicalen, waarin Latijns Amerika (en Nederland) een grote rol speelt. Voor haar werk ontving ze een aantal literaire prijzen. In Meisjes in blessuretijd schrijft fictieverhalen en in de afgelopen jaren schreef ze ook voor het voetbalmagazine Hard Gras.

Nu schrijft ze wekelijks een column voor NRC dus. Op haar eigenzinnige wijze laat ze haar licht schijnen op sport, het leven en inburgeren. Ze observeert Nederland van binnenuit en van buitenaf, en haar geboorteland Uruguay vervlecht ook vaak in het verhaal. Humor, ironie en pijnlijke eerlijkheid wisselen elkaar af. Kortom, interessante gedachtegang en mooi verwoord.

Neem ook een kijkje op haar eigen site trujillo.nl/

Waar: NRC Handelsblad

Frequentie: wekelijks

Lees ook ons interview met Carolina Trujillo over haar roman Vrije radicalen

Bookmark and Share


Terug