Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

De favoriete kijkavond van Nina Jurna

VPRO's Zomergast op zondagavond 11 augustus (20:15, NPO2)

Datum : 19/07/2019
Auteur : Marjolein Keijsper

De favoriete kijkavond van Nina Jurna

Journalist Nina Jurna (1969) is gefascineerd door het kleurrijke continent Latijns Amerika. Ze hoopt de kijker mee te voeren naar de contrastrijke wereld van arm en rijk, extreem geweld en onverbiddelijke hardheid, maar ook gepassioneerde romantiek en de ontroerende warmte van de bevolking. Dit alles tegen de achtergrond van actuele ontwikkelingen en gebeurtenissen.

In 1995 reisde ze voor het eerst naar Suriname, en in 2000 verhuisde ze naar Paramaribo om vanuit daar de ontwikkelingen te volgen in Zuid-Amerika en de Nederlandse Antillen. Tien jaar woonde ze in Suriname. Sinds 2010 woont ze in Rio de Janeiro, Brazilië.

Ze reist het hele continent over om verslag te doen van nieuws en achtergronden. Ook maakt ze documentaires, reportages en films. In 2015 publiceerde het boek Desi Bouterse. Een Surinaamse realiteit.

In 2018 liep ze een paar dagen mee met de migrantenkaravaan, die het door bendes geteisterde Midden-Amerika naar de Verenigde Staten trok.

  • Wanneer: zondag 11 augustus
  • Tijd: 20.15 uur
  • Waar: NPO 2

Lees ook ons interview met Nina Jurna over het boek Desi Bouterse. Een Surinaamse realiteit

Bookmark and Share


Terug