Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Don 2 april: Pitou van Dijck over boek Naar het eind van de Amazone

Lezing in reisboekhandel Evenaar (Amsterdam)

Datum : 13/03/2020
Auteur : Mark Weenink
Land : Brazilië

Don 2 april: Pitou van Dijck over boek Naar het eind van de Amazone

De Amazone is hot. Niet alleen door de betreurenswaardige bosbranden die het oerwoud in rap tempo vernietigen, maar ook door de belangstelling die de laatste tijd lijkt te groeien.

Pitou van Dijck neemt u mee op zijn enerverende tocht dwars door het Amazonegebied. Op overtuigende en spannende wijze laat hij de lezer zien hoe het grootste woud ter wereld dreigt te verdwijnen. Samen met een Braziliaanse biologe reist de Nederlandse econoom vanaf het Andesgebergte in Bolivia en Peru naar de miljoenenstad Manaus in het hart van het Braziliaanse regenwoud en verder naar Suriname.

Gaandeweg wordt de aantasting van het bos steeds duidelijker. De vraag rijst of de ontwikkelingen in dit gebied, waar corruptie en wetteloosheid overheersen, nog te keren zijn of dat het al te laat is om de laatste grote wildernis op aarde te redden…

Op donderdag 2 april geeft Van Dijck een lezing in de Amsterdamse reisboekhandel Evenaar over de Amazone en de problemen en de uitdagingen waarvoor de wereld staat als we dit gebied willen behouden voor de toekomst.

 

Entree is gratis. Wees allen welkom!

Datum:                 donderdag 2 april
Tijd:                       17:30
Kosten:                gratis

Adres:                  Reisboekhandel Evenaar
                            Korsjespoortsteeg 2 (hoek Singel 82), 1015 AR Amsterdam
                            020-6246289

Lees alvast een voorproefje van Naar het eind van de Amazone.

Let op: houd i.v.m. Corona de website van de Evenaar in de gaten om zeker te weten dat de lezing doorgaat of niet. Bel voor twijfel even met de Evenaar (020-6246289).

Bookmark and Share


Terug