Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Echo's uit Rio de Janeiro. Onder familie, voetballers, gelovigen en bandieten

Boek van La Chispa-redacteur over Brazilië

Datum : 19/07/2016
Auteur : Mark Weenink
Land : Brazilië

Echo's uit Rio de Janeiro. Onder familie, voetballers, gelovigen en bandieten

Brazilië beschrijven van binnenuit is niet voor iedereen weggelegd. Des te trotser zijn wij dat onze eigen La Chispa-redacteur Hans Veltmeijer (1965) dat wel is gelukt. Sinds zijn studietijd komt hij al in Brazilië en een huwelijk met een Braziliaanse schone bezegelde zijn verbintenis met het land.

Zijn ervaringen tekende hij op in het boek Echo’s uit Rio de Janeiro. Onder familie, voetballers, gelovigen en bandieten.

Hoewel de politieke en economische ontwikkelingen in Brazilië elkaar snel opvolgen, blijft het boek actueel omdat Veltmeijer karakterschetsen en trends signaleert en zijn familie beschrijft. Die blik van binnenuit maakt het boek tijdloos en leuk om te lezen. Kortom, een aanrader in deze Braziliaanse zomer.

Hans Veltmeijer, Echo’s uit Rio de Janeiro. Onder familie, voetballers, gelovigen en bandieten, Uitgeverij Aspekt, Soesterberg, 302 pag., ISBN 9789461535764, 2015, € 19,95

Deze bijdrage is onderdeel van de ‘Brazilië-special’ zomer 2016

Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug