Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Expositie Caribbean Ties

Datum : 30/07/2019
Auteur : Maja Haanskorf

Expositie Caribbean Ties

Het Museon uit Den Haag toont tot en met 21 juni 2020 in Den Haag de tentoonstelling Caribbean Ties, samengesteld door Universiteit Leiden op basis van de uitkomsten van grootschalig archeologisch onderzoek genaamd Nexus1492. In de expositie wordt aandacht besteed aan de verschillende eilandsamenlevingen van het Caribische gebied, voordat de Europese kolonisatie vanaf 1492 plaatsvond. In de tentoonstelling wordt de bezoeker door middel van archeologische vondsten, een enorme wandkaart en hands-on opdrachten meegenomen naar de rijke, cultuurhistorische diversiteit van dit gebied en de invloed ervan op hedendaagse samenlevingen. Naast het Museon is de expositie op elf plekken in het Caribische gebied te bezoeken.

Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen. De centrale tentoonstelling One Planet maakt een verbinding naar de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Deze zeventien doelen zijn opgesteld om de belangrijkste uitdagingen op het gebied van klimaat, natuur en samenleving aan te pakken.

Locatie
Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
070-3381338
I: www.museon.nl
E: info@museon.nl

 

Bron : museon
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug