Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Film: 'I DREAM IN ANOTHER LANGUAGE'

Datum : 24/12/2018
Auteur : Maja Haanskorf
Land : Mexico

Film: 'I DREAM IN ANOTHER LANGUAGE'

Op 17 januari 2019 brengt distributeur 'Contact Film' de Mexicaanse film I DREAM IN ANOTHER LANGUAGE - Sueño en Otro Idioma (2017) van Ernesto Contreras uit in de Nederlandse filmtheaters.

De taal die je spreekt, vormt de weerslag van de manier waarop je tegen de wereld aankijkt, laat zien hoe je de werkelijkheid om je heen beleeft. Als een taal uitsterft, verdwijnt er een unieke visie op het leven en gaan herinneringen voor altijd verloren. Deze gedachte staat centraal in het veelbekroonde I Dream in Another Language, de poëtische, soms magisch-realistische nieuwe film van de Mexicaanse regisseur Ernesto Contreras. Zijn broer Carlos schreef het scenario. De film ontving tien internationale awards, waaronder Winnaar Publieksprijs Sundance Film festival 2017.

De jonge linguïst Martin reist naar een dorpje in de Mexicaanse jungle om een bijna verdwenen taal te bestuderen en vast te leggen: het Zikril. Jacinta, een van de drie nog overgebleven sprekers, legt uit dat het Zikril de taal is die alle levende wezens in de jungle spreken. Als zij plots overlijdt, zijn er nog maar twee Zikril-sprekers: Isauro en Evaristo, twee oude mannen die door een slepend conflict elkaar al een eeuwigheid niet hebben gesproken. Martin probeert de twee te verzoenen.

Waar te zien?

Vanaf 17 januari 2019 is I Dream in Another Language te zien in de filmtheaters:
EYE, Amsterdam - Rialto, Filmtheater Amsterdam - De Filmhallen, Amsterdam - Filmhuis Den Haag - Filmhuis O42 Nijmegen - Focus Filmtheater, Arnhem - LantarenVenster, Rotterdam - De Verkadefabriek, Den Bosch - De Gruitpoort, Doetinchem

Bookmark and Share


Terug