Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Film: Menino

Datum : 28/01/2015
Auteur : Simone Kalkman
Land : Brazilië

Film: Menino

De vrolijke jongen Menino neemt je mee op een reis door een wonderschone geanimeerde wereld, geïnspireerd op Brazilië. Hij groeit gelukkig op in de weelderige natuur, maar op een dag vertrekt zijn vader naar de stad om daar werk te zoeken. Het verlangen om zijn vader weer te zien is zo intens, dat hij naar hem op zoek gaat.  

Tijdens zijn zoektocht trekt hij door fantastische landschappen en vreemde steden en ontmoet machines als olifanten en reist mee met schepen als vogels. Het is een magische, unieke en originele wereld. Betoverend door haar verbeeldingskracht en kleurenrijkdom, ondersteund door de prachtige, swingende muziek. Maar ook verbeeldt de film de blik van de filmmaker op het zielloze proces van massaproductie en de gevolgen van globalisering. De zoektocht van Menino naar zijn vader, waarschijnlijk een van die naamloze arbeiders die hij ontmoet, is ontroerend en spannend. Tot het verrassende en emotionele einde aan toe. 

Menino is een must voor wie van animatiefilms houdt en zeker niet alleen voor kinderen. De film won de belangrijkste prijs in animatie, namelijk de Cristal voor beste film in Annecy 2014. Ook was de film populair op verschillende Braziliaanse festivals. 

In de Melkweg in Amsterdam wordt de film tussen 12 en 23 februari verschillende keren vertoond. Kijk op de website voor meer informatie. 

Bron : De Melkweg
Bookmark and Share


Terug