Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Film NN: sin identidad over de Peruaanse burgeroorlog

La Chispa's Frank Bron treedt op als gastspreker op maandag 25 april in Lux, Nijmegen

Datum : 15/04/2016
Land : Peru

Film NN: sin identidad over de Peruaanse burgeroorlog

La Chispa’s Frank Bron is op maandag 25 april in Lux, Nijmegen, gastspreker na de vertoning van de film NN: sin identidad over de Peruaanse burgeroorlog (1980 – 2000).

Bij de recente eerste ronde van de verkiezingen in Peru was de partij van Keiko Fujimori de grote winnaar. Als ze ook de tweede ronde wint, wordt ze de president. Ze zou daarmee de eerste vrouwelijke president van het land zijn en de tweede Fujimori, na haar vader Alberto die president was ten tijde van de bloedige burgeroorlog.

NN: sin identidad, van de Peruaan Héctor Gálvez, gaat in op deze duistere periode uit de geschiedenis van zijn land die door miljoenen Peruanen geassocieerd wordt met de naam Fujimori. Voor miljoenen anderen was Alberto Fujimori juist de man die de oorlog beëindigde en daarom steunen ze zijn dochter. Is het terecht om Keiko Fujimori te vergelijken met haar vader? Hebben de slachtoffers die de film volgt, sindsdien genoegdoening ontvangen?

Wanneer:       maandag 25 april om 19:30

Waar:             Mariënburg, Nijmegen, Zaal Lux 5

Voertaal:        de film is in het Spaans met Engelse ondertiteling. De voertaal van het verdiepingsprogramma na afloop is Nederlands

Toegang:        € 9,00;            (voor studenten: € 5,00)

Voor meer informatie, zie http://amnestynijmegen.antenna.nl/index.php/actueel/actueel-nn.

Voor reservering, zie http://www.lux-nijmegen.nl/agenda/film/specials-%26-festivals/mtm%3a-nn_32855/

Lees ook ons artikel over Keiko Fujimori.

Bookmark and Share


Terug