Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

GALAPAGOS: Hope for the Future

Opening Wildlife Film Festival Rotterdam 2019

Datum : 15/10/2019
Auteur : Maja Haanskorf
Land : Ecuador

GALAPAGOS: Hope for the Future

In deze inspirerende documentaire vlieg je met albatrossen over adembenemende landschappen, duik je met een groep hamerhaaien door azuurblauw water en ontmoet je de grootste schildpadden ter wereld. De Galapagos, een eilandengroep in het midden van de Stille Oceaan, is een uniek gebied. Hier legde Charles Darwin namelijk de basis voor zijn baanbrekende evolutietheorie. GALAPAGOS: Hope for the Future, geproduceerd i.s.m. de Charles Darwin Foundation (CDF), bewijst dat wij mensen de natuur niet alleen verstoren, maar ook kunnen herstellen. De Nederlandse versie, voor het eerst voor publiek te zien op WFFR, is ingesproken door Annechien Steenhuizen.

Charles Darwin Foundation

De Charles Darwin Foundation (CDF) heeft als doel de Galapagos eilanden te beschermen en te herstellen. Daarnaast voert het CDF vele projecten uit om dieren- en plantenpopulaties in kaart te brengen, te beschermen en te vergroten. Zo is er een grootschalig programma opgezet om de verschillende soorten reuzenschildpadden die op de eilanden voorkomen te beschermen. Een ander belangrijk doel van het CDF is dat de eilanden duurzaam worden. Nu rijden bijna alle auto's er nog op diesel, wordt er veel plastic gebruikt en is er geen efficiënte vuilwerking. De foundation probeert het goede voorbeeld te geven door hun research center op de eilanden volledig CO2-neutraal te maken.

GALAPAGOS: Hope for the Future
Regie: Evert van den Bos | Camera: Pieter Huisman | Productie: Jochem van Rijs en Dorian Pieters | Engelse voice-over: Ronan Keating | Nederlandse voice-over: Annechien Steenhuizen | Titelsong: Ronan Keating
Speelduur: 85 minuten | Kijkwijzer: AL | Distributeur: Just Film Distributio

Algemene informatie WFFR 2019
Datum: 30 oktober t/m 3 november 2019
Locatie: Cinerama, Westblaak 18, Rotterdam
Informatie, programma en ticketsww.wffr.nl

Bookmark and Share


Terug