Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

La Cordillera de los Sueños in de bioscoop

Datum : 05/02/2020
Auteur : Maja Haanskorf
Land : Chili

La Cordillera de los Sueños in de bioscoop

De documentaire La Cordillera de los Sueños van de Chileense cineast Patricio Guzmán draait vanaf 6 februari in een aantal bioscopen.

Na Nostalgia de la Luz en El BotŮ•ón de Nacar , waarin hij het noorden en het zuiden van Chili verkende, zoekt Guzmán nu naar het verleden en heden van het land in de bergen en Santiago in dit laatste deel van een trilogie.

Guzmán analyseert de verhouding tussen het tijdloze landschap en de roerige geschiedenis van zijn vaderland. Adembenemende panorama’s van de besneeuwde bergen worden afgewisseld met nooit eerder vertoonde beelden van de opstand terwijl Guzmán op persoonlijke wijze reflecteert in voice-over.
La Cordillera de los Sueños won dit jaar Beste Documentaire op het Cannes Filmfestival en behoorde tot de Officiële Selectie Retrospective op het IDFA. Voor meer informatie en de trailer: https://www.cineart.nl/films/the-cordillera-of-dreams

Locatie:

1    EYE Amsterdam
2    De Balie Amsterdam
3    Filmhallen Amsterdam
4    Filmhuis Den Haag
5    Lantarenvenster Rotterdam
6    LHC Utrecht
7    Filmschuur Haarlem
8    LUX Nijmegen

 

 

Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug