Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Lina Bo Bardi in Stroom, Den Haag

Datum : 13/06/2016
Land : Brazilië

Lina Bo Bardi in Stroom, Den Haag

Er is veel Braziliaanse kunst te zien in Nederland deze zomer. Een van de kleinere tentoonstellingen is Another Reality. After Lina Bo Bardi in Stroom in Den Haag. In deze tentoonstelling laten zes hedendaagse kunstenaars zich inspireren door het werk van de Italiaans-Braziliaanse architecte Lina Bo Bardi, die in Brazilië zelf heel beroemd is. Bo Bardi maakte enkele zeer bekende gebouwen in de stad São Paulo, waar ze het grootste gedeelte van haar leven woonde. Het meest bekend is misschien wel het Museu de Arte de São Paulo (MASP). 

Meer dan die beroemde gebouwen toont deze tentoonstelling het gedachtegoed van Bo Bardi. Voor haar moest architectuur in dienst staan van de mens. Het gaat niet zozeer om mooie, als wel om gebruiksvriendelijke gebouwen. Daarbij kon architectuur een duidelijke sociale rol spelen. Ze geloofde in de alledaagse creativiteit van 'gewone Brazilianen,' en wilde de dominantie van de elite in de Braziliaanse kunst tegengaan. 

Another Reality. After Lina Bo Bardi is nog tot 3 juli te zien in Stroom in Den Haag. 

Bookmark and Share


Terug