Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Movies that Matter Festival 2019

Vijf Latijns Amerikaanse films

Datum : 18/03/2019
Auteur : Maja Haanskorf

Movies that Matter Festival 2019

Het Movies that Matter Festival 2019 vindt plaats van 22 t/m 30 maart 2019 te Den Haag. De reguliere kaartverkoop is gestart op donderdag 7 maart. Tijdens het festival zijn er vijf Latijns-Amerikaanse films te zien: 

 

Onverharde weg naar vrede
Jaap van ’t Kruis
Nederland 2019, 56 min.
Documentaire
Gesproken taal: Spaans
Ondertiteling: Engels

Als puber besloten ze om te vechten voor de FARC. Nu de vrede is getekend in Colombia keren de kinderen van Caldono weer terug naar hun gebombardeerde dorp. Het is de vraag hoe de dorpelingen hen zullen ontvangen: met vergeving of vergelding? Activist Farid Julicué zet zich in voor de verzoening tussen de dorpelingen en de voormalige rebellen.

 

Esta todo bien 
Tuki Jencquel
Venezuela, Duitsland 2018, 70 min.
Documentaire
Gesproken taal: Spaans
Ondertiteling: Engels

Terwijl de gezondheidszorg in Venezuela instort, en miljoenen mensen het land ontvluchten, proberen een arts, een apotheker, een activist en twee kankerpatiënten te overleven in de chaos. Zij kampen dagelijks met het dilemma te blijven of te vluchten. Activist Francisco Valencia stelt zijn leven in de waagschaal om illegaal medicijnen te verspreiden, maar hoe lang kan hij dit volhouden?

 

Acusada
Gonzalo Tobal
Argentinië, Mexico 2018, 108 min.
Fictie
Gesproken taal: Spaans
Ondertiteling: Engels

De mooie, jonge Dolores is de enige die verdacht wordt van de moord op haar beste vriendin. Haar ouders doen hun uiterste best om haar onschuld te bewijzen, maar terwijl het proces vordert, brengt Dolores zelf hun zaak in gevaar.

 

Unremember
Flavia Castro 
Brazilië, Frankrijk, Qatar 2018, 96 min.
Fictie
Gesproken taal: Portugees, Frans, Spaans
Ondertiteling: Engels

Braziliaanse tiener Joana woonde jarenlang in Parijs, samen met haar in ballingschap levende moeder. Terug in Brazilië gaat ze op zoek naar de waarheid over haar vader, een politiek activist die ‘verdween’ tijdens de militaire dictatuur. Een prachtig geschoten film, boordevol leven en muziek.
Klik hier voor de recensie.

 

José
Li Cheng
Guatemala 2018, 85 min.
Fictie
Gesproken taal: Spaans
Ondertiteling: Engels

Het leven van de jonge José verandert van de ene op de andere dag wanneer hij de liefde van zijn leven ontmoet: Luis, een migrant uit het Caribisch gebied. José is op slag verliefd en de twee starten een relatie. Het zou een simpel liefdesverhaal kunnen zijn, ware het niet dat José en Luis in Guatemala wonen, waar homoseksualiteit een groot taboe is. Prachtig intiem portret van een adolescent, die zoekt naar zijn identiteit en plaats binnen de samenleving.
Klik hier voor de recensie.

 

 

Bookmark and Share


Terug