Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Movies that Matter Filmfestival

Latijns Amerika in the picture

Datum : 10/03/2015
Auteur : Maja Haanskorf

Movies that Matter Filmfestival

Van vrijdag 20 tot en met zondag 28 maart vindt in Den Haag een speciale editie van het Movies that Matter Festival plaats. Het internationale film- en debatfestival over mensenrechten, vrede en vrijheid is met twee dagen verlengd en presenteert naast zeventig spraakmakende films zes grote talkshows, de live uitzending van VARA´s radioprogramma Spijkers met Koppen en drie exposities in en rond Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui. Daarnaast is er dagelijks een gevarieerd verdiepingsprogramma met Q&A´s, debatten met internationale gasten en muziekoptreden. 
Meer informatie over het festivalprogramma, reserveringen en kaartverkoop vindt u op: www.moviesthatmatter.nl

De volgende documentaires uit en over Latijns Amerika beveelt de redactie van harte aan:

Burden of Peace – wereldpremière
Claudia Paz y Paz, Guatemala’s eerste vrouwelijke procureur-generaal, voert een moeizaam, maar dapper gevecht voor rechtvaardigheid in een van de gevaarlijkste landen ter wereld. Corruptie en straffeloosheid zijn aan de orde van de dag. Zal het Claudia lukken de spiraal van geweld te doorbreken? Claudia Paz y Paz is te gast op het festival. 

Marmato
Het Colombiaanse stadje Marmato herbergt een van de grootse goudschatten ter wereld. Al sinds jaar en dag delven de inwoners het goud om in hun onderhoud te voorzien. Maar nu de regering de mijnen heeft verkocht aan een groot bedrijf, dreigen de dorpelingen te worden verjaagd. Wonderschone documentaire over globalisatie en goudkoorts versus een menswaardig bestaan.

The Abominable Crime
Behalve een land van zon, zee en parelwitte stranden is Jamaica een plek waar je als homo je leven niet zeker bent. Maurice Tomlinson, een van Jamaica’s meest vooraanstaande mensenrechtenactivisten en homo, wordt met de dood bedreigd en vlucht naar Canada. 
Maurice Tomlinson is te gast op het festival.

Point Blank
Moedige Braziliaanse documentaire onderzoekt het politiegeweld en de corruptie in Rio de Janeiro van de afgelopen twintig jaar. Onder het mom van de ‘oorlog tegen drugsbendes’ vermoordde de politie veel onschuldige favelabewoners.

 

Retour a Ithaque
Vijf vrienden genieten op een terras met uitzicht over Havana van de zonsondergang en vieren de terugkeer van hun vriend Amadeo na zestien jaar ballingschap. Ze kijken terug op hun leven, ervaringen en niet uitgekomen dromen in deze delicate en karakteristieke film van veelgeprezen regisseur Laurent Cantet.

 

Bookmark and Share


Terug