Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Na de Bolivariaanse Revolutie

Lezing van Clifton Ross met discussie in Utrecht

Datum : 20/04/2017
Auteur : Jan de Kievid
Land : Venezuela

Na de Bolivariaanse Revolutie

Is er een einde gekomen aan de Linkse Golf in Latijns Amerika met de crisis in Venezuela en het weer aan de macht komen van rechtse presidenten in andere landen? Hierover spreekt op 25 april in Utrecht schrijver en filmmaker Clifton Ross uit de Verenigde Staten. Hij zal – in het Engels - ingaan op vragen als:

-Waar komt de recente verschuiving naar rechts vandaan?

-Wat betekent dit voor de toekomst van sociale bewegingen, de Bolivariaanse Revolutie en het Socialisme van de 21e eeuw?

-Welke lessen kunnen worden getrokken uit de successen en mislukkingen van linkse regeringen en sociale bewegingen in Latijns Amerika?

-Hoe ziet internationale solidariteit met Venezuela er in 2017 uit?

Clifton Ross was ook in 2015 in Utrecht (in de toen nog bestaande boekhandel De Rooie Rat) om zijn boek Until the Rulers Obey. Voices from Latin American Social Movements te presenteren. Klik hier voor de recensie in La Chispa van dat boek. In 2016 publiceerde hij Home from the Dark Side of Utopia. A Journey through American Revolutions, waarin hij onder andere ingaat om zijn veranderende loyaliteiten in Venezuela.

Locatie: Kargadoor, Oudegracht 36, Utrecht

Datum: dinsdag 25 april

Aanvang: 19.30 uur.

Meer informatie: https://www.facebook.com/events/973983209399560/

Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug