Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Nicaragua op de Freedom Book Fair in Den Haag

Wereldpremière "Bacanal Chipote"

Datum : 14/04/2019
Auteur : Maja Haanskorf
Land : Nicaragua

Nicaragua op de Freedom Book Fair in Den Haag

Op Zaterdag 4 mei, 20.30 vindt op de Freedom Book Fair in Den Haag de wereldpremière van het Nicaraguaanse toneelstuk Bacanal Chipote plaats. Dit stuk wordt opgevoerd en is gemaakt door gevluchte Nicaraguaanse artiesten, die aan den lijve het geweld van de onderdrukking van de protesten ervaren hebben. Na afloop van de voorstelling is er een nagesprek met de groep. Hier kunt u reserveren of kaartjes kopen voor het optreden.

Locatie:  MigratieMuseum, Hoge Zand 42, Den Haag 
Tijd: 4 mei 2019, 20.30 uur
Taal: Engels/Spaans
Entree: € 12.50
Meer informatie over Lleca Teatro op www.lleca.org

De komende drie maanden volgen nog zeker 6 optredens van dit toneelstuk in het kader van de SDG-Karavaan voor Nicaragua in Nederland. Binnenkort volgt hierover meer informatie.

Nog meer Nicaragua tijdens de Freedom Book Fair

Panel "Nicaragua in Retrospect" & Documentaire "Las Sandinistas"

Op vrijdag 3 mei worden er nog twee activiteiten tijdens de Freedom Book Fair aan Nicaragua gewijd. Dit is een panel over het verzet in Nicaragua, met Camilo Antillon, Diego Coppens, 'Maria Perez' en Julienne Weegels (gratis toegankelijk, reserveer hier) en de screening van de documentaire "Las Sandinistas" (2018) met een kritische blik op het revolutionaire proces van de vrouwelijke guerrilla strijders die in de jaren 70 en 80 streden voor gelijkheid en rechtvaardigheid in hun land. Na afloop van de documentaire is er een Q&A met de filmmaakster (in het Engels). Hier kunt u uw kaartje voor de docu reserveren/kopen. 

Locatie: zie boven
Tijd Las Sandinistas: 3 mei, 16.00 uur
Prijs: € 8.50

Tijd "Nicaragua in Retrospect”: 3 mei, 20.30 uur
Prijs: gratis,maar reserveer een plaats op: https://freedombookfair.org/product/nicaragua/

Bookmark and Share


Terug