Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Rio I Love You/Rio eu te amo

Datum : 29/07/2015
Auteur : Mark Weenink
Land : Brazilië

Rio I Love You/Rio eu te amo

In de film Rio I Love You (Rio Eu te amo) wordt de bioscoopbezoeker getrakteerd op een mozaïek van stukjes Rio de Janeiro en flarden van levens in en om die magische stad in Brazilië. Hoewel er genoeg iconische en geijkte beelden van de stad voorbij komen zoals O Cristo Redentor en het Suikerbrood, is het geen ‘doorsnee Rio-film’.

In de film figureren een groot aantal Braziliaanse acteurs en internationale acteurs als John Turturro, Harvey Keitel en Vanessa Paradis. Iedere verhaallijn is geregisseerd door een afzonderlijke regisseur. Bekende namen zijn Paolo Sorrentino (La grande belleza), Fernando Meirelles (Cidade de Deus) en John Turturro.

Het is een mooie verzameling van meerdere korte verhalen geworden, die elkaar soms raken maar vaker op zichzelf staan en waarin personages liefhebben, vechten en leven. Kijkers die een compleet en afgerond verhaal willen zien, vinden de film misschien onbevredigend. Maar als je je laat meevoeren door de wonderlijke fragmenten en geniet van de bij vlagen prachtige combinatie van beeld en geluid, dan zul je zeker genieten de stad en haar verhalen.

U kunt de trailer van Rio I Love You bekijken. De film draait in verschillende bioscopen in Nederland.

Rio I Love You, diverse regisseurs, Brazilië, 98 minuten, Portugees en Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Bookmark and Share


Terug