Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

SOCIALE BEWEGINGEN IN LATIJNS AMERIKA

Boekpresentatie door auteur Clifton Ross

Datum : 08/04/2015
Auteur : Jan de Kievid

SOCIALE BEWEGINGEN IN LATIJNS AMERIKA

Clifton Ross komt naar Nederland om zijn boek te presenteren en met de aanwezigen te discussiëren over de betekenis, kansen en problemen van sociale bewegingen in Latijns Amerika.

Niet eerder kende Latijns Amerika zulke sterke sociale bewegingen, die actief zijn op talrijke maatschappelijke terreinen. Meer dan op andere continenten zien ze - meestal niet-autoritaire vormen van - socialisme als wenkend perspectief.

Clifton Ross, een al jaren bij Latijns-Amerikaanse sociale bewegingen betrokken journalist uit de Verenigde Staten, en een dertigtal medewerkers interviewden ongeveer zeventig leiders en leidsters van bewegingen in vijftien Latijns-Amerikaanse landen. Het resultaat is begin 2014 gepubliceerd in een boek van bijna 500 pagina’s: Until the Rulers Obey. Voices from Latin American Social Movements. Lees ook de recensie van het boek. 

Locatie:   Boekhandel De Rooie Rat, Oudegracht 65, Utrecht
Datum:    Zaterdag 25 april
Aanvang: 15.00 uur

Meer informatie op: www.rooierat.nl

 

Bookmark and Share


Terug