Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Onderzoek & Wetenschap

Studenten UvA en VU onderzoeken Braziliaanse markt

Datum : 10/04/2015
Auteur : Maja Haanskorf
Land : Brazilië

Studenten UvA en VU onderzoeken Braziliaanse markt

Komende zomer zullen 18 studenten in de eindfase van hun studie voor het International Research Project (IRP) afreizen naar Brazilië om onderzoek uit te voeren. Het IRP is onderdeel van de Marketing Associatie Amsterdam en biedt Nederlandse bedrijven een op maat gemaakt onderzoek naar verschillende aspecten van de Braziliaanse markt, tegen kostprijs. Hiermee bieden zij bedrijven binnen een half jaar relevante inzichten met betrekking tot de Braziliaanse markt aan. Het project slaat daarmee een brug tussen studenten en het bedrijfsleven. 

De studenten zijn afkomstig van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Vrije Universiteit (VU) en bevinden zich in de laatste fase van hun studie. De mix van verschillende opleidingen evenals de begeleiding van twee docenten met veel ervaring in het bedrijfsleven, draagt bij aan een gevarieerd en valide onderzoek. Het IRP kan een bedrijf helpen inzicht te verkrijgen in de Braziliaanse markt die de afgelopen jaren tot de zes na grootste wereldeconomie gegroeid is. Dit kan betrekking hebben op proces optimalisatie, leveranciers/afnemers, samenwerkingsverbanden, een marktanalyse of een concurrentie analyse. De groeiende middenklasse, investeringsplannen van de overheid en de natuurlijke hulpbronnen maken het land zeer aantrekkelijk. Naast een intensieve taalcursus Braziliaans-Portugees in het voortraject, zullen de studenten door middel van een co-mate project de taalbarrière overbruggen: Braziliaanse studenten fungeren als tolk tijdens het veldonderzoek in Brazilië. Het IRP is aan geen enkel (commercieel) bedrijf gelinkt en alle informatie die verzameld wordt, zal niet gedeeld worden met derden zonder specifieke toestemming van deelnemende bedrijven. Grote bedrijven hebben in het verleden dankbaar gebruik gemaakt van het IRP. Medio mei start het vooronderzoek en in oktober zal het rapport met de bevindingen worden overhandigd. 

Meer informatie 
Het IRP is een onafhankelijke stichting en onderdeel van de Marketing Associatie Amsterdam (MAA). Voor meer informatie over de mogelijkheden voor uw bedrijf kunt u vrijblijvend contact opnemen met Eveline Westerhuis via eveline.westerhuis@irp-maa.nl of+31-651842588 Ook kunt u voor onze brochure en meer informatie terecht op onze website www.irp-maa.nl.

Bookmark and Share


Terug