Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Studentendelegatie uit Nicaragua in Nederland

Demonstratie en debat

Datum : 01/06/2018
Auteur : Frank Bron
Land : Nicaragua

Studentendelegatie uit Nicaragua in Nederland

10 juni 2018, van 15.00 tot 18.00 uur

Vreedzame demonstratie bij het Vredespaleis aan het Carnegieplein in Den Haag

Tegelijkertijd zullen er vergelijkbare demonstraties plaatsvinden in Duitsland, Oostenrijk, België, Denemarken, Frankrijk, Spanje, Italië en Zwitserland.

Om 3 uur ’s middags vertrekt de stoet van het Vredespaleis naar het Internationaal Strafhof. Bij beide instellingen zullen boodschappen voorgelezen worden ter ere van de 81 Nicaraguanen die al vermoord zijn bij protesten sinds de demonstraties tegen de regering-Ortega begonnen op 18 april.

Achtergronden: https://www.facebook.com/events/1300536096745652/

http://www.tilburg-matagalpa.nl/actueel/nieuws/639-dialoog-verloopt-moeizaam-manifestatie-en-informatiebijeenkomst-in-nederland

 

11 juni 2018, van 15.30 – 18.00 uur

Debat bij het CEDLA, Roeterstraat 33, kamer 2.02, in Amsterdam

"Understanding the Protests in Nicaragua"

Talen: Engels en Spaans

Een deel van de Nicaraguaanse studentendelegatie die momenteel op bezoek is in Europa zal aanwezig zijn bij deze informatiedag. Yerling Aguilera, docente aan de Centraal-Amerikaanse Universiteit (UCA) in Managua zal het woord voeren namens de studenten. Discussie onder leiding van Julienne Weegels.

Achtergronden: http://www.cedla.uva.nl/40_events/lectures.html

Aanmelden bij j.h.j.weegels@cedla.nl

Zie ook het nieuwste rapport van Amnesty International over de demonstraties  in Nicaragua, https://www.amnesty.org/en/documents/amr43/8470/2018/en/

Bookmark and Share


Terug