Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Te Gast In Colombia

Nieuwste uitgave van Uitgeverij Informatie Verre Reizen

Datum : 29/06/2017
Auteur : Mark Weenink
Land : Colombia

Te Gast In Colombia

‘Het enige risico is dat je er wilt blijven’. Nou valt er wel wat op deze slogan af te dingen, maar Colombia is ontegenzeggelijk de moeite waard om te bezoeken. Zeker nu de vrede met guerrillabeweging FARC is getekend. Te Gast In Colombia is dan het perfecte boekje om je in te lezen en genieten van de voorpret.

Het leuke en unieke aan de serie ‘Te Gast In’ is dat diverse auteurs de lezer een land laten meebeleven door hun ogen. Stuk voor stuk zijn de auteurs ‘kenners’ en bovenal liefhebbers van het land waarover ze schrijven. Natuurlijk komen in deze uitgave over Colombia bekende hoogtepunten aan bod, daarnaast nemen de auteurs u mee naar bijzondere plekken.

Te Gast in Colombia is bedoeld voor reizigers die meer willen weten over het leven van de Colombianen. Wat weten we nu eigenlijk van Colombia, behalve dat beperkte en eenzijdige beeld van drugs en guerrilla? Hoe gaan de Colombianen met elkaar en toeristen om en met welke dagelijkse problemen hebben ze te maken?

Twee gezichten

De bundel is divers qua onderwerpen: natuurlijk komen koffie, salsa en de beroemde Colombiaanse gastvrijheid aan bod, maar ook actuele zaken als de vrede (geschreven door oud-Colombia-correspondente Wies Ubags), wielrenner Nairo Quintana (geschreven door Nico Verbeek, Colombiadeskundige en La Chispa-correspondent) en het mysterieuze San Agustín. Ook wordt de lezer meegenomen in de wereld van schrijver Gabriel García Márquez en kunstenaar Fernando Botero.

Ook minder aangename zaken, zoals de grote sociale ongelijkheid en het recente gewelddadige verleden met burgeroorlog, komen aan bod. Zoals samenstelster Mariëlle van Bussel in haar bijdrage schrijft: “Colombia is een land in opkomst, zeker als het gaat om toerisme. Maar ook een land met twee gezichten. Het blijft het imago houden van een land waar drugs en geweld hoogtij vieren. Tot groot verdriet en frustratie van de Colombianen zelf.”

Kortom: koop dit gidsje en ga op reis! Bestel het op www.tegastin.nl en kijk meteen naar de andere, vooral Latijns-Amerikaanse, uitgaven.

Te Gast in Colombia, auteurs Mariëlle van Bussel (samensteller), Ronald de Hommel, Jeroen Kuiper, Lenny Schouten, Wies Ubags, Nico Verbeek, Carlien van Vliegen, Mark Weenink, Uitgeverij Informatie Verre Reizen (IVR), Nijmegen, 2017, 80p., ISBN 9789460160745. €8,95 (€5,99 als PDF)

Bookmark and Share


Terug