Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Tentoonstelling 'Brokstukken' van Chileense kunstenaar Juan Heinsohn

Datum : 27/02/2016
Auteur : Jan de Kievid
Land : Chili

Tentoonstelling 'Brokstukken' van Chileense kunstenaar Juan Heinsohn

Van 5 maart t/m 3 april exposeert de Chileense kunstenaar Juan Heinsohn Huala onder de naam ‘Brokstukken’ vijftien nieuwe werken in de Niffo Galerie/Recycle Studio in Rotterdam. Juan Heinsohn (Chili 1958) is beeldend kunstenaar, dichter en organisator van culturele elementen. In 1978 vluchtte hij voor de dictatuur van Pinochet met z’n ouders naar Argentinië. In 1979 werd de familie uitgenodigd om naar Nederland te komen als politieke vluchtelingen.

Juan zegt zelf over zijn recente werk: “De laatste jaren werk ik veel op basis van hergebruik van materiaal, oude afgedane schilderijen op papier of doek, stukjes krant, inkt, verf, acryl… Ik geef  vooral ruimte aan de vrije expressie en probeer aan beelden te komen op het moment dat ik aan het werk ben. Daaruit komen de contouren van de mens, ook als brokstukken van een pijnlijke realiteit. Daar ben ik op zoek naar menselijkheid. Ergens heeft Brokstukken een link met het thema van Rotterdam dit jaar: wederopbouw. En met mijn werk met het project Ongekend Bijzonder: het levensverhaal van vluchtelingen, de wederopbouw van hun leven in Nederland zichtbaar maken en toevoegen aan het grote verhaal van de stad.”

Wanneer: de tentoonstelling is te zien van 5 maart tot 3 april.

Zaterdag 5 maart om 16.00 uur: opening van de tentoonstelling door schrijver en journalist Chris Keulemans.

Vrijdag 1 april om 19.30 uur: Out of Nowhere. Dichters lezen gedichten voor die zijn geïnspireerd op de schilderijen van de expositie. Hieraan doen mee: Juan Heinsohn Huala, Gerard van Hameren, Jantine Dijkstra, Amir Hossein Afrassiabi, Marco Nijmeijer, Albana Shala, Leo Stilma, Chery Lynn van Dalen Salinas, Lisa R. Heinsohn Huala.

Waar: Niffo Galerie/Recycle Studio, Pretoriastraat 4 B, 3072 EM Rotterdam Zuid, tel. 010-7505260.

Meer info: http://www.niffo.nl/tentoonstelling/brokstukken

Bookmark and Share


Terug