Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

The aftermath of the Ayotzinapa drama

Lezing en discussie bij boekhandel De Rooie Rat, 10 april in Utrecht

Datum : 02/04/2015
Auteur : Jan de Kievid

The aftermath of the Ayotzinapa drama

De verdwijning en moord op 43 studenten eind september 2014 in Ayotzinapa in de Mexicaanse deelstaat Guerrero heeft Mexico en de wereld geschokt. Mexico werd al lange tijd geteisterd door politiek en drugsgerelateerd geweld, maar dit was een nieuw dieptepunt. Toch geven de grote protesten in heel Mexico ook hoop. Zelden was er een zo brede sociale beweging van ouders, leraren, studenten en anderen die ook de politieke structuur van Mexico aan wil aanpakken.

Wat kunnen we verwachten van moedige activisten die in een zeer gewelddadige land?  Welke kant gaan ze op, en waar gaat het met Mexico naar toe? Kunnen de activisten hun idealen van lokale autonomie waarmaken? Welke lessen kunnen uit Ayotzinapa getrokken worden?

Hierover spreekt (in het Engels) Alberto Benítez, een aan de autonome universiteit van Mexico-Stad verbonden anarchistisch filosoof, die al lang betrokken is bij de strijd van de Zapatisten en andere bewegingen voor autonomie in Mexico.

Wat: Lezing en discussie

Waar:  Boekhandel De Rooie Rat,

Oudegracht 65, Utrecht

Wanneer: vrijdag 10 april

Hoe laat: 19.30 uur

Voor een kleine donatie kun je ook deelnemen aan een Mexicaanse maaltijd vooraf: om 18.00 uur. Geef je daarvoor van tevoren op via een bericht naar: info@rooierat.nl.

Meer informatie: www.rooierat.nl.

Bookmark and Share


Terug