Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

The Human Face of Cuba

Prachtig fotoboek van Hans Molenkamp

Datum : 14/12/2016
Auteur : Jan de Kievid
Land : Cuba

The Human Face of Cuba

De Nederlandse fotograaf Hans Molenkamp bezocht Cuba in een kwart eeuw drie maal: in 1991, 2005 en 2016. Hij raakte telkens weer onder de indruk van de veerkracht en het optimisme van de Cubanen, ook in economisch moeilijke omstandigheden.

Foto’s van deze drie bezoeken zijn nu gebundeld in het prachtige fotoboek The Human Face of Cuba, met zo’n 200 grote pagina’s grote en kleinere foto’s, op een paar uit 1991 na allemaal in full colour. Bij de foto’s staat zelden tekst, wel of ze uit 1991, 2205 of 2016 zijn. Molenkamp heeft vooral het dagelijks leven vastgelegd.

Politiek is alleen indirect zichtbaar op foto’s. Met een standbeeld van José Martí en Che Guevara, die min of meer toevallig op een foto met een ander onderwerp lijken te staan. We zien veel straatbeelden, suikerplantages, veel oude auto’s, een prachtige serie portretten, cowboys, muziek, transport en nog veel meer. In 2016 zien we ook foto’s van mensen die zijn verdiept in hun smartphone, zelfs op de bromfiets.

Hans Molenkamp, The Human Face of Cuba, 2016, 203 pagina’s. Te bestellen bij de fotograaf: Hansio@icloud.com, € 49,50 (inclusief verzendkosten binnen Nederland)

Bookmark and Share


Terug