Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Tiri fu den wortu ...di no taki/De stilte van het ongesproken woord

Datum : 27/01/2016
Auteur : Mark Weenink
Land : Suriname

Tiri fu den wortu ...di no taki/De stilte van het ongesproken woord

Houdt u van poëzie en muziek? En bent u nieuwsgierig naar een combinatie van deze twee? Dan bent u op vrijdag 29 januari in De Doelen in Rotterdam op de juiste plaats. U kunt dan luisteren naar gedichten van Dobru, Trefossa en Shrinivási die op muziek zijn gezet. Deze drie heren zijn belangrijke dichters uit Suriname die aan de wieg hebben gestaan van de Surinaamse literatuur.

De teksten zijn door Dave MacDonald en Robin van Geerke verwerkt tot muzikale composities. De gedichten zijn geschreven in verschillende talen: Nederlands, Sranantongo, Sarnámi, Hindi en Engels. Wanneer de gedichten in een andere taal dan het Nederlands zijn geschreven, wordt de Nederlandse vertaling op een creatieve geïntegreerde manier gepresenteerd. Op deze manier kunt u op een laagdrempelige manier kennis maken met het werk van deze dichters.

De composities worden vertolkt door een elfkoppige band, zang in combinatie met Spoken Word en beeldprojecties. De muziek wordt gebracht in verschillende stijlen, wereldmuziek, kaseko, R&B, jazz en soul.

Van het project is ook een boek (inclusief dvd) verschenen. Een recensie daarvan leest u ook bij La Chispa.

 

Wat:                    Muziektheatervoorstelling

Wanneer:           vrijdag 29 januari

Hoe laat:             20:30

Waar:                  De Doelen

Prijs:                    €15

Meer informatie: De Doelen

Bookmark and Share


Terug