Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Verschillende manifestaties Nicaragua

Datum : 25/11/2019
Auteur : Frank Bron
Land : Nicaragua

Verschillende manifestaties Nicaragua

SOSNicaragua-Holanda is een grote actie voor vrijheid en gerechtigheid in Nicaragua aan het voorbereiden. Samen met een groep Nicaraguaanse vluchtelingen en asielzoekers gaan ze de straat op in Den Haag voor Wereld Mensenrechtendag. De optocht zal performance-elementen hebben, dans en muziek, en een levendig toonbeeld van de Nicaraguaanse cultuur zijn.

 

Op zondag 24 november organiseert SOSNicaragua-Holanda een solidariteitsdemonstratie voor de Nicaraguaanse ambassade in Den Haag onder het motto Libertad Ya! (Vrijheid nu!).

Tijd en plaats: om 14.00 uur bij Eisenhowerlaan 112.

Nodig: Potten en pannen om kabaal te maken!

 

Op zondag 8 december start om 16.00 uur een Mensenrechtenoptocht bij het Vredespaleis in Den Haag, richting het Internationaal Strafhof.

Deze optocht zal performance-elementen hebben inclusief dans en muziek. Aan het einde van de optocht zal er bij het Strafhof een verklaring voorgelezen worden, opgesteld door slachtoffers van het staatsgeweld. Er wordt ook een collecte gehouden voor de politieke gevangenen in Nicaragua.

 

Meer informatie: abonneer je op de nieuwsbrief van SOSNicaragua via sosnicaragua.holanda@gmail.com.

Bookmark and Share


Terug