Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Verschillende Nicaragua manifestaties

Datum : 20/11/2018
Auteur : Frank Bron
Land : Nicaragua

Verschillende Nicaragua manifestaties

Donderdag 22 november, 19.00 – 21.00 uur

"Student Protests in Nicaragua: Their Rise and Repression", Theaterzaal CREA, Amsterdam

I.s.m. de Amsterdamse studentenunie ASVA organiseert SOSNicaragua een informatiebijeenkomst en actie met studenten, docenten en publiek aan de hand van een live gesprek met twee Nicaraguaanse activisten. Dit zijn Diego Coppens, de broer van gevangen studentenleidster Amaya Coppens, waarmee we spreken over zijn zus, haar strijd en haar gevangenschap. Ook zullen we videobellen met een Nicaraguaanse studente, die wegens haar kritische uitlatingen en deelname aan de protesten van de universiteit getrapt is en het land uit moest vluchten.

De activiteit is gratis maar er zal een donatiebox zijn t.b.v. gevangen en gevluchte studenten; reserveren is niet nodig.
 

Maandag 26 november, tijdstip en adresgegevens volgen nog

"Nicaragua Peace Revolution", Den Haag
Deze informatiebijeenkomst wordt georganiseerd door de Universiteit Leiden samen met de Amnesty International Student Groups en Nicaraguaanse activisten.

Vrijdag 7 december, 17.00 – 20.00 uur,

"Informatief Forum over de Situatie in Nicaragua", Orion gebouw van de WUR, Wageningen

Op deze vrijdag organiseert de Nicaraguaanse gemeenschap in Wageningen een forum over de protesten met Silvio Prado, Nicaraguaans socioloog die een belangrijke rol speelt in de solidariteitsbeweging in Spanje. Ook Thelma Brenes, Claudia Pineda Gadea en Julienne Weegels zullen spreken. Er zal ook een diner, muziek en video's zijn.

Maandag 10 december, 20.00 uur

Demonstratie op de Dam, Amsterdam

Op de Internationale Dag van de Mensenrechten zullen er in vele Europese steden simultane demonstraties gehouden worden tegen de mensenrechtenschendingen in Nicaragua. In Amsterdam zal om 20.00 op de Dam actie worden gevoerd.

 

Meer informatie: abonneer je op de nieuwsbrief van SOSNicaragua via sosnicaragua.holanda@gmail.com.

Bookmark and Share


Terug